Jesienna zupa grzybowa

Agata
Zupy
21.09.2017 6:41
Jesienna zupa grzybowa

Najpierw do lasu, a potem do garów ? 😀 Jesienna zupa grzybowa Składniki: 1 opakowanie mieszanki warzywnej Poltino 500 g pręgi wołowej ok.1500 ml 4 spore ziemniaki 500 g świeżych grzybów 3 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka masła sól pieprz Wykonanie: W sporym garnku mięso zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do zagotowania, a następnie gotujemy przez około 60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Wprawdzie kalendarzowa jesień zaczyna się dopiero w sobotę, ale patrząc na pogodę za oknem, czyli ciągle padający deszcz, wiejący wiatr i niskie temperatury naszło mnie na zupę. A ponieważ sezon na grzyby jest akurat w pełnym rozkwicie na moim stole pojawiła się... jesienna zupa grzybowa. Ziemniaki obieramy i kroimy w sporą kostkę, wrzucamy do zupy wraz z mrożonymi warzywami. Gotujemy na małym ogniu, aż ziemniaki będą prawie miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/09/jesienna-zupa-grzybowa.html