Piersi z kurczaka mumie z suszonymi pomidorami

Bernadeta
Obiad
20.09.2017 11:06
Piersi z kurczaka mumie z suszonymi pomidorami

Na środku pomiędzy nacięciami ułożyć pierś, na nią położyć po 2 pokrojone drobno suszone pomidory, 2 liście bazylii, trochę pokruszonej fety, plaster mozzarelli i plaster żółtego sera gouda. Boki prostokąta ponacinać w paski o szerokości ok. 2 cm w taki sposób by środkiem zostawić pas o szerokości ok 5 cm. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem (smarujemy same paski, nie szczeliny, żeby ciasto wyrosło) i włożyć do piekarnika na 25-30 minut aż będą złote i chrupkie. Boki ciasta zawinąć przeplatając paseczki na zmianę na filecie, aż cala będzie jak mumia. Rozwałkowane ciasto (jeśli mamy gotowe to wystarczy je rozwinąć), włożyć do lodówki na 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2013/10/piersi-z-kurczaka-mumie-z-suszonymi.html