Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 6 łyżek, mąka ziemniaczana 6 łyżek, sól szczypta, masa: budyń śmietankowy lub waniliowy 1 szt, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier kryształ 2 łyżki, cukier puder 5 łyżek, dodatkowo: maliny 500 g, galaretka czerwona 2 szt, Galaretki zalewamy 3 szklankami gorącej wody, mieszamy do ich rozpuszczenia, odstawiamy, a gdy zaczną tężeć wylewamy je na placek (należy wyczuć ten konkretny moment galaretki, ponieważ gdy będzie ona za późno wylana na ciasto to będzie bardzo brzydko wyglądać, a znowu jeśli wylejemy ją za wcześnie to może nam się wchłonąć w ciasto. Następnie garnek z budyniem przykrywamy folią aluminiową, aby na powierzchni nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, następnie usuwamy z niego papier i umieszczamy go z powrotem w blaszce. Nazbierałam ich naprawdę sporo, więc powstał nie tylko pyszny jogurtowy koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170-180 stopniach do suchego patyczka. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Skórkę powstałą podczas pieczenia zawsze ściągam z biszkopta i wylepiam nimi boki blaszki. Następnie ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Mąka przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy.