Do ryżu dodać posiekana cebule, 2 surowe jajka, starty ser na grubych oczkach, posiekana natka, majeranek, przeciśnięty czosnek, pieprz, sól i tyle tartej bułki, żeby masa stała się dostatecznie spoista do wyrabiania z niej kotlecików, dobrze wyrobić. Sos pomidorowy oliwa czosnek cebula koncentrat lub pomidory z puszki przyprawy: zioła prowansalskie szczypta cukru sol i pieprz 2 łyżki śmietany Zostawić masę na kilka minut, żeby bułka wpiła wilgoć i zespoiła masę zanim będziemy robić kotleciki. Podawać z sosem, np pomidorowym, na który przepis znajdziecie tutaj. Kotlety obtaczać w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2013/11/kotlety-z-ryzu.html