Beef, chorizo and zucchini stew

Malgorzata
Obiad
18.09.2017 9:44
Beef, chorizo and zucchini stew

Składniki: 100 g chorizo pokrojonego w kostkę 600 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryka, pokrojona w grubą kostkę 2 papryczki chilli, drobno posiekane 200 ml bulionu drobiowego 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 2 małe cukinie, pokrojone w grubą kostkę 1x400g puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, cukier do smaku liść laurowy, ziele angielskie olej do smażenia Przygotowanie: W większym rondelku rozgrzej na większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż chorizo i wołowinę i podsmaż z każdej strony do zarumienienia. English version Beef, chorizo and zucchini stew (4-6 servings) Ingredients: 100 g chorizo, ​​diced 600 g of beef, cut in large dice 1 onion, diced 2 cloves of garlic, finely chopped 1 bell pepper, cut into large dice 2 chilli peppers, minced 200 ml chicken stock 200 g mushrooms, quartered 2 small zucchini, cut into thick cube 1x400g can of chopped tomatoes salt, pepper, sugar to taste bay leaf, allspice berries oil for frying Preparation: In a large saucepan, heat 2 tablespoons of oil on medium-high heat, add chorizo ​​and beef and cook until browned of all sides. Po tym czasie dodaj bulion, liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Add onion, cook until translucent and add chilli, bell pepper and garlic and cook for 2-3 minutes, stirring occasionally. Przygotowanie TCC: Do misy TCC wyposażonej w mieszadło wlej odrobinę oleju, włóż cebulę, chorizo i wołowinę i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Następnie dodaj bulion, czosnek, chilli, paprykę, kilka ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy, uruchom program P2 slow cook na 20 minut. Po tym czasie dodaj cukinię, pieczarki, pomidory, dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku i ponownie uruchom program P2 clow cook na 30 minut. Next add chicken stock, bay leaf and a few all spice berries, season with salt and pepper and cook covered on low heat for 20 minutes, stirring occasionally. Add chicken stock, garlic, chilli, bell pepper, paprika, bay leaf and a few all spice berries, and launch P2 slow cook for 20 minutes. Następnie dodaj pomidory, cukinię i pieczarki i gotuj kolejne 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, także mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj cebulę, podsmaż do zeszklenia i wrzuć paprykę, chilli i czosnek i podsmaż przez 2-3 minuty mieszając od czasu do czasu. Next add zucchini, mushrooms, tomatoes, season with salt, pepper and sugar to taste and start P2 clow cook for 30 minutes.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/leczo-z-cukinia-chorizo-i-wolowina-beef-chorizo-and-zucchini-stew/