Dzisiaj przedstawiam Wam sposób przyrządzenia cukrowej kukurydzy w piekarniku 🙂 Składniki 2-4 porcje: – 2 kukurydze cukrowe – szczypta soli i pieprzu – ok. 30 g masła – szczypta ostrej papryczki chili zmielona lub świeża Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 190 stopni ustawić opcję grill a jeśli nie mamy to wystarczy góra – dół. Pieczona kukurydza zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem spędzanym na wsi, kiedy w okresie zbiorów paliliśmy ognisko i piekliśmy kolby cukrowej kukurydzy razem z innymi smakołykami. Sezon na świeżą kukurydzę jest stosunkowo krótki, dlatego warto wykorzystać czas kiedy możemy dostać ją bez problemu praktycznie w każdym sklepie czy lokalnym bazarku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/grilowana-kukurydza-z-pikantnym-maslem/