Składniki: - 1 ciasto francuskie XXL (np. Biedronka), - 3-4 jabłka antonówka, - 1/2 szklanki cukru pudru, - 1/2 cytryny (wyciśniętego soku), - 1 jajko (do posmarowania), - 1 łyżka cynamonu (do smaku), - 1 łyżka masła. Następnie kładziemy na papier do pieczenia, dookoła odciskamy widelcem rogi, lekko nacinamy (robimy 3 cięcia na wierzchu rożków, aby oddychały podczas pieczenia). Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na ok. 12 kwadratów, do środka wkładamy po 1 pełnej łyżeczce podduszonych jabłek. W garnuszku podduszamy jabłka z cynamonem na maśle, tak do lekkiej miękkości, ale nie rozpadnięcia ich.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2017/09/francuskie-rozki-z-jabkami.html