Składniki: 2 łyżki masła 1 łyżka oleju roślinnego 400 g pieczarek, w całości lub przepołowione jak są większe 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ szklanki śmietanki 36% ¼ szklanki startego parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz świeża posiekana pietruszka do serwowania Przygotowanie: Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu z masłem i olejem, dodaj pieczarki i smaż aż zmiękną i się lekko zarumienią. English version Mushrooms with creamy cheese sauce (4 servings) Ingredients: 2 tbsp butter 1 tbsp vegetable oil 400 g mushrooms, whole or halved if bigger 2 cloves garlic, minced ½ cup double cream ¼ cup grated Były już na moim blogu pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej, które są u mnie hitem, więc przedstawiam dzisiaj przepis na pieczarki ale w sosie śmietanowo-serowym. Tak samo szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu, a komponują się doskonale z każdym daniem głównym.