Składniki: - 1 kg ziemniaków + 1 łyżeczka soli - 50 g łagodnego, żółtego sera (np. goudy) - 50 g parmezanu - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1 szklanka mąki pszennej - 3 łyżki śmietany 18% - garść świeżych liści bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki pieprzu - 2 łyżeczki suszonego oregano - 2 łyżki masła Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Przepis powstał w ramach kampanii Ziemniaki czy kartofle?, której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. Do masy ziemniaczanej dodaj utarty żółty ser oraz parmezan, jajka, śmietanę, mleko, bazylię i mąkę. Masę przełóż do formy o wymiarach ok. 20 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Jest to kolejny przepis biorący udział w akcji Ziemniaki czy kartofle?