Żeberka w glazurze z coca coli

Malgorzata
Obiad
18.09.2018 10:26
Żeberka w glazurze z coca coli

English version Coca cola glazed pork ribs (4-5 servings) Ingredients: 1,5-2 kg pork ribs 1,5 l Coca Cola 1 cinnamon stick 3-4 star anise 125 g brown sugar 60 g honey 130 g ketchup 2 tbsp mustard 60 ml soy sauce Preparation: Preheat oven to 160°C. Składniki: 1,5-2 kg żeberek wieprzowych 1,5 l Coca Coli 1 laska cynamonu 3-4 gwiazdki anyżu 125 g brązowego cukru 60 g miodu 130 g ketchupu 2 łyżki musztardy 60 ml sosu sojowego Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC. Po 2 godzinach wyjmij z żeberka z piekarnika, przełóż je na talerz, wylej płyn z naczynia i ponownie umieść w nim żeberka. Dziś przedstawiam przepis na rozpływające się w ustach żeberka w glazurze z coca coli, które są banalnie łatwe w przygotowaniu. Soczyste mięso w słodkiej glazurze z coca coli, ketchupu i sosu sojowego na pewno znajdzie sobie fanów w każdym domu. Jeżeli jesteś fanem żeberek, polecam także te z grzybami i papryką, w wersji pikantnej lub z miodem w pięciu smakach, wszystkie przepyszne! W celu przygotowania glazury, w średnim rondelku umieść cukier brązowy, miód, ketchup, musztardę, sos sojowy i 500 ml Coca Coli i gotuj często mieszając, aż całość zgęstnieje do konsystencji syropu. W większym i głębokim naczyniu żaroodpornym umieść żeberka, anyż, cynamon, 1l Coca Coli, przykryj szczelnie folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika na 2 godziny. Posmaruj żeberka glazurą i włóż do piekarnika na górną powierzchnię żeberek ze zredukowanym sosem i umieść w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/zeberka-w-glazurze-z-coca-coli-coca-cola-glazed-pork-ribs/