Cynamonowy omlet z jabłuszkiem Składniki: (na 1 porcję) - 2 jajka - 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego (nie może być rzadki) - 4 łyżki mąki pszennej - duża szczypta cynamonu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 krążki jabłka suszonego bez skórki z cynamonem Amkez* - odrobina oleju do smażenia (np. kokosowego) - cukier puder do oprószenia + ulubiona konfitura (u mnie borówkowa) * Omlet kroimy na 4 części, oprószamy cukrem pudrem i podajemy z ulubioną konfiturą (u mnie borówkowa). Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Cynamonowy omlet z jabłuszkiem podaję zawsze posypany cukrem pudrem z łyżeczką (lub większą ilością) ulubionej konfitury. Zapraszam Was na jedno z moich ulubionych śniadań – pyszny omlet. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Polecam Wam suszone jabłka Amkez Idealne jako przekąska i dodatek do wielu dań Przygotowanie: Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego. Masę wylewamy na rozgrzana patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym.