Składniki: - 2 galaretki o smaku agrestowym - 2 galaretki o smaku truskawkowym - 3 łyżki żelatyny - 1 cukier wanilinowy - 500ml jogurtu naturalnego - 500g serka homogenizowanego - 1 cytryna - 150g cukru pudru - 700g owoców (U mnie borówki amerykańskie, maliny i truskawki) - 150g biszkoptów - 50ml likieru owocowego (opcjonalnie) Powyższe składniki są podane na tortownicę o średnicy 26 cm Galaretki przygotowujemy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, każdą oddzielnie. Przepis na lekki i pyszny jogurtowo-serowy tort na zimno z masą świeżych lub mrożonych owoców. Dodajemy skórkę otartą z całej cytryny, sok z cytryny i żelatynę rozpuszczoną wcześniej w ok. 50 ml wody. Po wyjęciu z lodówki układamy owoce na wierzchu, zalewamy galaretką truskawkową i chłodzimy. Wykładamy naszą masę serową na zastygniętą galaretkę z biszkoptami.