Sos bazyliowo-czosnkowy do chrupiącego kurczaka i dań z grilla

Magdalena
Obiad
29.04.2018 16:21
Sos bazyliowo-czosnkowy do chrupiącego kurczaka i dań z grilla

Składniki: 2-3 ząbki czosnku 8-10 mniejszych listków świeżej bazylii około 0,5 – 0,75 małego kubeczka jogurtu naturalnego* około 4 łyżek majonezu świeżo mielony pieprz do smaku (u mnie od Cykoria) sól do smaku *mały kubeczek 180 g, doradzam wybrać bardziej gęsty jogurt Przygotowanie: U nas najlepiej sprawdza się w towarzystwie kęsków z kurczaka, chrupiących polędwiczek z kurczaka (na zdjęciu) oraz rożnych dań z grilla (czy to mięsnych czy warzyw). Tak przygotowany sos bazyliowo-czosnkowy podajemy do chrupiącego kurczaka lub dań z grilla. Opcjonalnie dodajemy więcej jogurtu (w zależności jakiej gęstości sos chcemy uzyskać) i / lub doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy posiekane listki świeżej bazylii, świeżo mielony pieprz i sól do smaku. Idealny do chrupiącego kurczaka i dań z grilla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sos-bazyliowo-czosnkowy-do-chrupiacego-kurczaka-i-dan-z-grilla/