Dlatego Bądźcie uważni 🙂 CIASTO: 3 szklanki mąki orkiszowej 250 gram PRAWDZIWEGO masła (musi być zimne) 5 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru (polecam zastąpić np ksylitolem, lub cukrem kokosowym) 2 łyżeczki proszku do pieczenia BUDYNIOWA PIANKA 5 białek 2 budynie śmietankowe, lub waniliowe (bez cukru) pół szklanki słodzidła 1/3 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczonego) lub innej, dobrej oliwy pudełeczko jagód – ja miałam 250 gram Najlepiej, żeby nasze ciasto jagodowe schłodziło się w lodówce przez kilka godzin – wtedy jest najlepsze, ale wierzę, że pewno nie będziecie mogli się doczekać, żeby go spróbować. A na koniec, wąską strużką, wlewamy olej – mieszając już na najmniejszych obrotach. W tym czasie przygotowujemy blaszkę – u mnie kwadratowa – smarując ją masłem i wykładając dokładnie papierem do pieczenia. Co weekend więc dostaniecie ode mnie inspirację kulinarną na słodkości – najczęściej zdrowe/odchudzone. Kiedy jest już zimne, bierzemy się za dalszą część – budyniową piankę. Ciasto jagodowe – przygotowanie Najpierw, bierzemy się za spód. Dziś ciacho, które też nie jest zbyt kaloryczne – pod warunkiem, że cukier zastąpicie innym słodzidłem. Dodajemy słodzidło – wciąż ubijając na największych obrotach. MNIAM! Szybkie ciasto jagodowe z budyniem – składniki Mam dla Was przepis na szybkie ciasto jagodowe z budyniem.