Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Klops z jajkiem i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: A dla miłośników tradycji – Kotlety mielone - 1/3 mięsa wkładamy na dno keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia, układamy na środku w rządku jajka. Potrzebne składniki - 1 kg mięsa mielonego najlepiej mieszane - 1 cebula - 0,5 papryki - 6 jajek - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1 sucha bułka lub 4 łyżki bułki tartej - 2 ząbki czosnku - sól (pieprz, słodka papryka) - olej do smażenia - Wykładamy resztę mięsa na boki i górę tak by jajka były na środku. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni.