Szybkie, łatwe i przede wszystkim smaczne. Składniki: mąka pszenna 2 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 1 łyżka, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jajka 3 szt, olej 3/4 szklanki, jabłka pół kg, orzechy włoskie 3/4 szklanki, Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i wysypujemy do miski. Mam nadzieję, że teraz uda mi się częściej dodać dla Was jakiś ciekawy przepis, który nie raz przyda się w Waszym domu. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 45 min. do suchego patyczka. Kolejnymi składnikami są przesiana mąka, kakao, soda oraz proszek do pieczenia. Jajka roztrzepujemy w miseczce i polewamy nimi suche składniki ciasta. Wystarczy składniki wrzucić do miski, odczekać 30 min. zamieszać i gotowe! Mój laptop najpierw był w naprawie, a potem zaczęłam urlop.