1 łyżka przyprawy do ziemniaków bułka tarta olej do smażenia Farsz 300 g słodkiej kapusty 1 cebula masło 1/2 papryki czerwonej sól (pieprz) 1/2 łyżki majeranku Sos grzybowy 500 g świeżych leśnych grzybów 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki śmietany sól (pieprz) estragon kilka kropel Maggi masło natka pietruszki Kotlety ziemniaczane z kapustą i sosem grzybowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Kotlety ziemniaczane z kapustą i sosem grzybowym - połączenie wręcz boskie i pewnie każdy z Was chociaż raz jadł to i pamięta ten smak. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na maśle przesmażamy drobno pokrojoną cebulkę, dokładamy drobno pokrojoną paprykę, chwilę smażymy i przekładamy do kapusty. Potrzebne składniki Kotlety 500 g ugotowanych ziemniaków 4 łyżki mąki pszennej jajko sól (pieprz) Łącznie: 1 godz. Kotlety ziemniaczane z kapustą i sosem grzybowym Smażymy na większej ilości tłuszczu na złoty kolor. Tak więc nie będę się rozwodził nad zaletami tego dania, bo nie ma po co. Na rozgrzanym maśle podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zimnych ziemniaków wsypujemy mąkę, pieprz,sól, przyprawę do ziemniaków i jajko. Smażymy 15-20 minut dodajemy sól, pieprz, estragon i Maggi. Oczyszczona kapustę szatkujemy i gotujemy w małej ilości osolonej wody 15 minut. No to wracamy do kuchni staropolskiej - dość tych udziwnień, A jest coś bardziej polskiego jak pyry, kapucha i grzyby?