Składniki: 200 g wiórków kokosowych pół litra spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka kokosowego 400 ml mleka 1 tabliczka białej czekolady (przepis na 2 duże butelki) Wiórki zalewamy spirytusem i odstawiamy na jakieś 2 tygodnie. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej w 100 ml pozostałego mleka, studzimy. Nie jest to do końca mój smak (w dużych ilościach), ale postanowiłam go zrobić, z myślą o innych przepisach. Kokosowy spirytus mieszamy z mlekiem skondensowanym, kokosowym i 300 ml zwykłego mleka. Likier po pobycie w lodówce, jeszcze zgęstnieje. Jeżeli lubicie bardzo słodkie likiery, możecie podwoić ilość czekolady.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/likier-kokosowy-z-biala-czekolada/