składniki: ok 1,5 kg młodej cukinii czubryca zielona olej do smażenia ciasto piwne 1,5 szklanki piwa 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sos keczupowo-jogurtowy 7 łyżek keczupu łagodnego Reypol 1 łyżka keczupu pikantnego Reypol 7 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżka oregano Cukinię dokładnie umyć i osuszyć. Keczup, majonez, jogurt oraz oregano dokładnie wymieszać. Cukinię można smażyć na głębokim oleju lub na głębokiej patelni wystarczy wlać więcej oleju, ja smażyłam na patelni. Plastry cukinii obtoczyć w cieście i wkładać na gorący olej. Smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Odkroić końcówki i pokroić w plastry o grubości ok 1 cm.