Maślane tosty z jajkiem sadzonym i pikantną, pomidorową salsą

Marta
Śniadania
11.09.2017 17:03
Maślane tosty z jajkiem sadzonym i pikantną, pomidorową salsą

Składniki(podaję na 2 tosty, dostosujcie ilość do swoich potrzeb): Grzanki: - 2 kromki ulubionego pieczywa (u mnie tostowe) - 2 jajka - łyżka masła - łyżka oliwy - sól morska Salsa: - 1 duży pomidor malinowy lub bawole serce (mają najmniej wody, możesz użyć każdego innego, ale będzie trzeba zlać wodę) - garść listków bazylii - 2 łyżeczki soku z limonki - mała papryczka chilli - mała cebula - sól do smaku 1. Teraz, gdy szakszuka, jajka w bułce, jajka na toście z awokado i inne jajka również, mają swoje pięć minut za sobą, przyszła pora na nowe. Teraz, gdy szakszuka, jajka w bułce, jajka na toście z awokado i inne jajka również, mają swoje pięć minut za sobą, przyszła pora na nowe. 6. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, układamy kromki, smażymy na złoto z jednej strony. I panicznie boję się chwili, w której wszytskie śniadania z jajkami zostaną przeze mnie wymyślione. 3. Dodajemy sok z limonki, sól do smaku i posiekaną bazylię. 5. W każdej z kromek wykrajamy okrągły otwór. Odstawiamy na bok i zabieramy się za tosty. Śniadanie z jajem to podstawa mojej każdej niedzieli. W inne wolne dni też jajkiem nie gardzę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2017/09/maslane-tosty-z-jajkiem-sadzonym-i.html