Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C. Mikserem na najwyższych obrotach ubijamy białka na sztywno uważając, aby ich nie przebić. Tort umieszczamy w lodówce, a wyjmujemy z niej na około pół godziny przed podaniem. Śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy ser mascarpone, a następnie ostudzoną frużelinę i miksujemy krem na najniższych obrotach. Wypełniamy formę ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 35 minut. Krem wkładamy do lodówki na około pół godziny. Biszkopt zostawiamy do ostudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową. Kiedy ostygnie obkrawamy boki ostrym nożem i wyjmujemy z formy. Maliny wsypujemy do rondelka, dodajemy cukier, sok z cytryny i zagotowujemy.