English version Green vegetable soup with chicken (6 servings) Ingredients: oil for frying 1 chicken breast cut into large cubes 1 medium leek, sliced (only white part) 4 potatoes, peeled and diced 2 large handfuls of chopped cabbage 1 cup green beans, trimmed and halved 1 l of chicken stock 1 large head of broccoli, cut into florets 2 bay leaves, a few dried allspice berries 1/2 cup double cream chopped dill to serve salt and pepper Preparation: Heat medium saucepan over high heat, add 2 tablespoons of oil and chicken, and cook until browned of all sides, then transfer to a plate. Składniki: olej do smażenia 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 1 średni por, pokrojony w plasterki 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 2 duże garści posiekanej kapusty 1 szklanka fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i przekrojone na pół 1 l bulionu drobiowego (lub więcej jeśli lubisz rzadsze zupy) 1 brokuł, podzielony na małe różyczki 2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego 1/2 szklanki śmietanki 36% posiekany koperek do podania sól, pieprz Przygotowanie: Po tym czasie dodaj bulion, listki laurowe i ziele angielskie i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż ziemniaki będą prawie miękkie Dodaj kurczaka, brokuły i śmietankę, dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj przez kolejne 5-7 minut aż brokuły zmiękną. Przygotowane TCC: Do misy TCC wyposażone w mieszadło wlej 2 łyżki oleju, włóż kurczaka i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. After this time, add the chicken, stock, bay leaves and allspice and launch the P2 slow cook for 15-20 minutes until the potatoes are almost soft. Preparation TCC: Add 2 tbsp of oil and chicken into TCC bowl fitted with stirrer and launch P1 slow cook for 5 minutes. Rozgrzej średni rondel z 2 łyżkami oleju na dużym ogniu, włóż kurczaka, obsmaż z każdej strony do zarumienienia i wyjmij na talerz. Po tym czasie wlej bulion, dodaj listki laurowe i ziele angielskie i uruchom program P2 na 15-20 minut, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Finally add the chicken, broccoli and cream and launch the P2 slow cook for 10 min. Season with salt and pepper to taste and serve sprinkled with dill with crispy bread. Na koniec dodaj brokuły i śmietankę i uruchom program P2 slow cook na około 10 min, do miękkości brokułów. Następnie dodaj pora, ziemniaki, fasolkę i kapustę i ponownie uruchom program P1 slow cook na 5 minut.