szklanka cukru cukier wanilinowy 4 jajka 2 szklanki mąki łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju papier do pieczenia Przepis 1 Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. 2 Wszystkie składniki na ciasto łączymy: jajka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao, olej oraz dodajemy odlany sok z jabłek. Tę szarlotkę lubię za prostotę wykonania oraz za jej wilgotność – dzięki dużej ilości jabłek ciasto jest super wilgotne 🙂 Mam nadzieję, że będzie Wam smakować – dla mnie to ciasto z dzieciństwa, ciasto, którym zawsze zajadam ze smakiem. Wściekła szarlotka jest doskonała także z rodzynkami czy orzechami jako dodatkiem, jeżeli lubicie bakalie z powodzeniem możecie dodać ich sporą ilość. 4 Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na nią ciasto, równomiernie go rozprowadzając. Przepis na wściekłą szarlotkę Babci Zosi Drukuj przepis Składniki 6 jabłek