Gazpacho – Chłodnik Z Pomidorów

Milena
Zupy
08.09.2017 12:07
Gazpacho – Chłodnik Z Pomidorów

Składniki (na dwie porcje): około 600 g pomidorów (4 duże) 1 długi ogórek lub 3-4 gruntowe czerwona papryka mała cebula 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżeczki octu winnego 2 kromki chleba pszennego sól, pieprz do smaku Przygotowanie Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. Pomidory zalewamy gorącą wodą i również odstawiamy na 10 minut, po czym obieramy je ze skórki i odkrawamy zieloną część. 1/3 ogórka i papryki również kroimy w kostkę, resztę na kawałki i przekładamy do blendera. Gazpacho to hiszpańska zupa, wywodząca się z Andaluzji, która nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. W tej mieszance zanurzamy chleb z odkrojoną skórką, pokrojony na kawałki. Do gazpacho dodajemy pokrojone wcześniej kawałki warzyw, mieszamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/09/gazpacho-chlodnik-pomidorow/