Musicie ich spróbować <3 Składniki: – pełnoziarnista bagietka lub bułki – wędzona makrela (lub łosoś) – 1 opakowanie serka śmietanowego (125g) – pół pęczka koperku – garść rukoli – oliwa z oliwek – sól, pieprz Bagietkę lub bułki kroimy na ukos na kromki i pieczemy, by były chrupiące w piekarniku, opiekaczu lub na patelni. Pierwszy raz spróbowałam ich z moim mężczyzną w rewelacyjnej gdyńskiej knajpce i od tamtego czasu przygotowuję je również w domu. Jednym z takich dań, jest świetna przekąska – grzanki z wędzoną makrelą. Świetnie sprawdzają się na śniadanie, jako przekąska między posiłkami, jako przystawka, czy przekąska na imprezie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/pelnoziarniste-grzanki-wedzona-ryba/