- Czas gotowania: 2 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
1 szklanka wody gazowanej
150 gram szpinaku
3 jajka
szczypta soli
1 szklanka mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżka oleju
żółta papryka
czerwona papryka
zielony ogórek
pomidorki koktajlowe
ser feta
cebula
sos czosnkowy
Przepis
W wysokim naczyniu miksujemy ze sobą wodę, świeże liście szpinaku, szczyptę soli, 3 jajka, mąkę oraz jedną łyżkę oleju.
W ten sposób przygotowaną masę naleśnikową wylewamy porcjami na rozgrzanę i natłuszczoną patelnię. Naleśniki smażymy z każdej strony do momentu ich zarumienienia się.
Pojedyńczy naleśnik przekładamy na talerz nastepnie wykładamy wzdłuż jego środka pokrojoną żółtą oraz czerwoną paprykę, cebulę,ogórek, pomidorki koktajlowe oraz pokrojony ser feta. Tak przygotowane naleśniki smarujemy dodatkowo sosem czosnkowym.
Naleśniki dokładnie zwijamy w rulon, podsmażamy na patelni i kroimy na mniejsze kawałki.
I gotowe.