Waniliowy sernik z brzoskwiniami

Ewelina
Przepisy
30.03.2014 21:12
Waniliowy sernik z brzoskwiniami

Przepis

Składniki:

Masa:

- 1 kg normalnego sera lub 1 kg z gotowców

- 5 jajek

- 2/3 kostki masła lub margaryny

- 1 budyń waniliowy

- 1 "Sernix" Dr. Oether (bez mleka)

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 1 szkl. cukru pudru

- ewentualnie 1/2 szkl. mleka, jeśli masa wychodzi zbyt gęsta, jednak nigdy nie udało mi się tego składnika dodać :)

Dodatki:

- 1 puszka brzoskwiń (połówek)

- okrągłe biszkopty

Przygotowanie:

Blachę dobrze smarujemy margaryną i układamy na dno biszkopty. Jeśli mamy ser normalny - należy go zemleć w młynku razem z kawałkami masła. Wszystkie pozostałe składniki na masę mieszamy powoli w mikserze i wylewamy na biszkopty. Odsączone brzoskwinie wciskamy w masę wybrzuszeniem do góry :). Pieczemy w piekarniku (180-200 st. C) do momentu zarumienienia się wierzchu sernika (ok 50min). Sprawdzamy wykałaczką czy środek jest upieczony. Smacznego! :)