Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 400 g czerwonej cebuli (ok 3 cebul) – 40 g brązowego cukru – 80 ml octu balsamico – 80 ml czerwonego wina – wytrawnego – 3 łyżki miodu – po pół łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Cebule obierzcie i przekrójcie wzdłuż na pół a następnie pokrójcie w półplasterki. Już jakiś czas temu pokazywałam Wam na blogu fantastyczny przepis na pikantną cebulę marynowaną, idealną jako dodatek do mięs, serów i innych dań. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs czy sera, ale także świetnie pasuje na pizzę czy tartę. Możecie przechowywać ją w lodówce w zamkniętym słoiczku, dzięki czemu porcja na pewno zostanie zjedzona. Cebulę możecie podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Dolejcie wino i duście ok 10 minut, a następnie dodajcie ocet, miód oraz przyprawy.