Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Gosia
Ciasta
31.08.2017 10:41
Ciasto drożdżowe ze śliwkami

- Ciasto - 1 kg śliwek - 600 g mąki - 150 g cukru - 80 g rozpuszczonego masła - 35 g drożdży - 150 ml mleka - 2 jajka - Kruszonka - 200 g mąki - 120 g masła - 100 g cukru Jak przygotować? Wymieszaj, zaczyn przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut. Ciasto wyrabiaj około 10 minut, aż będzie elastyczne i będzie odklejało się od dłoni. Ja często używam robota kuchennego, jeśli też lubisz takie ułatwienie, pamiętaj, aby nie używać zbyt wysokich obrotów. Sprawdź, czy ciasto jest gotowe, wbijając w nie patyczek lub nóż. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni na 50–60 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniastarmach.pl/przepis/drozdzowe-ze-sliwkami/