Pieczone papryki w słodko-kwaśnej marynacie z grecką fetą i oliwkami 4 papryki czerwone opakowanie greckiej fety oliwki zielone 2 łyżeczki cukru ocet winny najlepiej jabłkowy tyle żeby przykrył cukier oliwa z oliwek Monini Classico ok. 100ml 2 łyżki oliwy z oliwek z chilli kilka listków bazylii i oregano 1/2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny 1/2 łyżeczki soli świeżo zmielony pieprz Papryki opiec w piekarniku, tak by skórka zrobiła się czarna w temp. 200st. Ten przepis gościł już na moim blogu w zeszłym roku, jednak jest tak pyszny gdy nadchodzi lato że postanowiłam go przypomnieć w lekko zmienionej formie,dodając do papryki grecką fetę i oliwki. Na dno moździerza wsypać cukier, zalać octem, tyle żeby przykrył cukier, dodać oliwę, posiekane drobno zioła, sól, pieprz, sok z cytryny lub limonki. Przełożyć do słoiczka lub innego pojemnika na zmianę warstwami z pokrojonym w kostkę serem feta oraz oliwkami. Zalać papryki sosem, dolać trochę sosu który wydobył się z pieczonych papryk i wymieszać. Można jeść od razu lub odstawić na jakieś pół godziny, żeby się smaki połączyły.