- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
kapusta pekińska
ser żółty
szynka
mąka pszenna
2 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
Przepis
Kapustę pekińską myjemy i pozbywamy się z niej zewnętrznych liści. Następnie wycinamy pojedyncze liście sałaty i wrzucamy je do gorącej wody na około 10 minut.
Obgotowane liście wykładamy na papierowe ręczniczki w celu pozbycia się nadmiaru wody, następnie wykładamy na deskę do krojenia. Na tak przygotowane liście sałaty wykładamy ser żółty oraz szynkę (możemy zrobić dwie warstwy sera oraz szynki). Liście dokładnie zwijamy (odcinamy zbędny kawałek łyka) i obtaczamy kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się każdej ze stron.
I gotowe.
Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz sosami.
Smacznie, tanio, prosto i co najważniejsze smacznie.