Kotlety serowe w kapuście pekińskiej

Ewelina
Obiad
28.08.2017 14:37
Kotlety serowe w kapuście pekińskiej
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

kapusta pekińska

ser żółty

szynka

mąka pszenna

2 jajka

bułka tarta

sól

pieprz

olej do smażenia

Przepis

Kapustę pekińską myjemy i pozbywamy się z niej zewnętrznych liści. Następnie wycinamy pojedyncze liście sałaty i wrzucamy je do gorącej wody na około 10 minut.

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #1

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #2

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #3

Obgotowane liście wykładamy na papierowe ręczniczki w celu pozbycia się nadmiaru wody, następnie wykładamy na deskę do krojenia. Na tak przygotowane liście sałaty wykładamy ser żółty oraz szynkę (możemy zrobić dwie warstwy sera oraz szynki). Liście dokładnie zwijamy (odcinamy zbędny kawałek łyka) i obtaczamy kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej.

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #4

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #5

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #6

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #7

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #8

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się każdej ze stron.

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #9

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #10

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #11

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #12

I gotowe.

Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz sosami.

Smacznie, tanio, prosto i co najważniejsze smacznie.

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #13

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #14

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #15

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #16

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #17

Zdjęcie Kotlety serowe w kapuście pekińskiej #18