Wekowane ogórki na mizerię wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Mało pracy i naprawdę warto, To też świetny sposób na wykorzystanie dużych i grubych ogórków jeśli nam sporo takich zostanie z robienia ogórków konserwowych, tak więc nie tylko pyszne ale i praktyczne rozwiązanie. Sposób wykonania Ogórki myję, obieram i kroję na cieniutkie plasterki, zupełnie jak na mizerię. Czemu nie – uwierzcie wekowane ogórki na mizerię smakują o niebo lepiej niż te kupowane w zimie. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Potrzebne składniki 1,5 kg ogórków gruntowych 3 szklanki wody 30 g soli 30 g cukru 3 łyżki octu szczypta pieprzu 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Gruntowe ogórki przechowane na mizerię w zimie? Zagotowuję wszystkie wodę z octem, czosnkiem i przyprawami w garnku, co jakiś czas mieszając tak by wszystko się połączyło i rozpuściło. Wekowane ogórki na mizerię