Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Karol

Obiad

16.03.2018 9:20

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Naleśniki z kapustą i pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Naleśniki z kapustą i pieczarkami Potrzebne składniki Naleśniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody ale pewnie więcej 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu 2 łyżki masła do usmażenia już nafaszerowanych naleśników Farsz: 250 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki masła sól (pieprz, majeranek) Gotujemy ją w niewielkiej ilości wody na średnim ogniu z zielem angielskim i liściem laurowym, co jakiś czas mieszając aż zmięknie. W sam raz na postny czas, który się zbliża, naleśniki z kapustą i pieczarkami. Sposób wykonania Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy dokładnie napowietrzając do uzyskania płynnej masy tak by oblepiała łyżkę ale swobodnie z niej spływała. Po odparowaniu wody z kapusty dodajemy pieczarki z cebulą, solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i mieszając odparowujemy resztę wody. Nakładamy farsz na usmażone naleśniki, na przypieczoną stronę i zawijamy w ruloniki. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki, rozlewając ciasto w okół. Podsmażamy na maśle z każdej strony i gotowe.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/nalesniki-z-kapusta-i-pieczarkami/