Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT

Martyna
Ciasta
26.08.2017 10:27
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT

Ciasto dzielimy na 12 porcji, jedna to ok. 109kcal! Składniki: – 6 jajek – 50g mąki kokosowej – 40ml oleju rzepakowego – 2 łyżki ciekłego miodu – 2 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – kilka śliwek przekrojonych na połówki, bez pestek *opcjonalnie: cukier puder/ksylitol w pudrze do obsypania Wakacje, mimo braku pogody, faktycznie pozwoliły mi odetchnąć, wypocząć i docenić czas, który ucieka bardzo szybko, gdy ma się na głowie tak wiele obowiązków. Jednakże, już teraz zaczynam prosić o pogodę przyszłego lata, bo w tym było go o wiele za mało. wokół nas pełno, wykorzystajmy je więc, i upieczmy sobie pyszne, niskokaloryczne ciasto z nimi w roli głównej! Jajka ubijamy wraz z miodem na dość puszystą masę, w trakcie ubijania powoli dolewamy olej. Formę 20×25 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy owoce i pieczemy 30 minut w 160 stopniach. Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/bezglutenowe-ciasto-ze-sliwkami-fit/