Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno

Iwona
Desery
26.08.2017 12:02
Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno

Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki 30 lub 36 % - 2 i 1/2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 2 i 1/2 łyżki mąki kokosowej - około pół paczki herbatników okrągłych lub prostokątnych - do dekoracji wiórki kokosa i czekolady 1. Kiedy czekolady staną się płynne, zdejmujemy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia następnie wlewamy do jeden części masy i mieszamy dokładnie (można zmiksować) następnie wykładamy na spód z herbatników i chowamy do lodówki. Kiedy czekolady staną się płynne, zdejmujemy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia następnie wlewamy do jeden części masy i mieszamy dokładnie (można zmiksować) następnie wykładamy na spód z herbatników i chowamy do lodówki. Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno Na te ostatnie upalne dni proponuje wam pyszne, szybkie ciasto na zimno. Na ciemna masę wykładamy porcje herbatników i nasza masę kokosową. Na ciemna masę wykładamy porcje herbatników i nasza masę kokosową. chowamy do lodówki na co najmniej 2-3 h.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/08/ciasto-kokosowo-czekoladowe-na-zimno.html