Orkiszowe baci di ricotta - mini pączki z ricotty bez cukru

Martyna
Desery
18.02.2020 17:41
Orkiszowe baci di ricotta - mini pączki z ricotty bez cukru

Na moim blogu znajdziecie kilka ciekawych propozycji na Tłusty Czwartek, który zbliża się wielkimi krokami, spróbujcie również: – Orkiszowe pączki hiszpańskie z lukrem z ginem – orkiszowe churros – Żytnie pączki serowe w 5 minut – Pieczone FIT pączki z masłem orzechowym – Odchudzone i błyskawiczne faworki – Doughnuts – donuts – żytnie pieczone pączki z dziurką Składniki: – 250g ricotty – 145g mąki orkiszowej 700 – 2 jajka – 60g erytrolu – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Podgrzewamy tłuszcz do 170 stopni (jeśli nie mamy termometru, odpowiednio rozgrzany olej poznamy po włożeniu do niego drewnianej łyżki – wokół będą tworzyć się bąbelki). Za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty formujemy kuleczki z ciasta (z ok. 1/2 łyżeczki porcji ciasta) i wrzucamy je na rozgrzany olej. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, erytrol i opcjonalnie – wódkę, dokładnie mieszamy na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/orkiszowe-baci-di-ricotta/