Składniki
podwójna pierś z kurczaka
chlebki pita
cebula
2 ząbki czosnku
pieprz ziołowy
oregano
sól
słodka papryka
zioła prowansalskie
ogórek zielony
papryka czerwona
szczypiorek
pomidory
sałata
sos czosnkowy
Przepis
Kurczaka oraz cebulę podsmażamy i doprawiamy na patelni.


W międzyczasie kroimy wzdłuż chlebki pita i wkładamy je na 2-3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (możemy je również podsmażamy na patelni lub w podgrzać tosterze).

Następnie kroimy warzywa, które dodajemy do naszej potrawy. Kroimy ogórka, paprykę, szczypiorek oraz pomidora. Myjemy i kroimy również sałatę.



Na spód naszej pity wykładamy kolejno warzywa, kurczaka, sos czosnkowy. Całość posypujemy szczypiorkiem i gotowe.





