Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i układamy na nim połówki śliwek ( aby było łatwiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, odwracam ja do góry dnem i nakładam papier na wierzch, zaginam rogi, kanty tak aby papier utworzył pudełeczko bez przykrywki, następnie odwracam blaszkę i tak przygotowany papierem wykładam blaszkę ;)Odstawiamy do ponownego lekkiego podrośnięcia na około 20-30 minut6. Na podrośnięte ciasto wykładamy kruszonkę i całość wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na około 40-45 minut. Na podrośnięte ciasto wykładamy kruszonkę i całość wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na około 40-45 minut. Kiedy ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie i delikatnie wałkujemy na kształt formy do pieczenia. Ciasto jest wtedy gotowe kiedy odchodzi od miski i ręki ( u mnie wyrabianiem zajął się robot, a zajęło mu to około 5-7 minut). Odstawiamy do ponownego lekkiego podrośnięcia na około 20-30 minut 6.