Kurczak z piekarnika

Ewelina
Obiad
23.03.2015 13:47
Kurczak z piekarnika

Składniki

1 duża pierś z kurczaka,

100 g płatków kukurydzianych

1 łyżka śmietany 18%

pieprz

sól

Przepis

Umyj kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym a następnie pokrój na małe kawałki.

Do wcześniej przygotowanej miseczki dodaj łyżkę śmietany, przyprawy oraz pokrojonego kurczaka. Dokładniej wymieszaj całość. Tak przygotowane mięso wsadź do lodówki na przynajmniej 30 min. Mięso z kurczaka obtaczaj w płatkach kukurydzianych. Płatki możesz lekko zgnieść ręką, zanim przystąpisz do obtaczania nimi mięsa.

Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 12-15 minut.

Tak przygotowanego kurczaka możesz podawać z warzywami, surówką lub przygotować pyszne tortille.

Dobre, smaczne i bez tłuszczu.