Na około 6-7 pucharków: 500 g mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 4-5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny około 50 ml mleka Dodatkowo: 96 g kakaowych herbatników z nadzieniem borówka amerykańska (ilość wg uznania) wiórki kokosowe do posypania 2 galaretki przezroczyste Winiary winogronowy smak Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Na spodzie pucharka mamy, kontrastujące z białą masą, pokruszone na pył herbatniki kakaowe z nadzieniem. sprawiedliwie;) To idealny deser po niedzielnym obiadku;) W ogródku, na krzaczkach, pięknie obrodziła nam borówka amerykańska. Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Podgrzewamy na małym ogniu do czasu aż zacznie się rozpuszczać (nie gotujemy). Deser wstawiamy do lodówki na około pół godziny (do całkowitego stężenia). W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, wlewamy mleczko kokosowe i wsypujemy cukier. Dzięki niej owoce są ładnie wyeksponowane, a takie lewitujące borówki od razu przyciągają wzrok. Miksujemy wszystko na średnich obrotach miksera, do połączenia. Od dłuższego już czasu nie przygotowałam deseru w pucharkach. Kolejną warstwą deseru jest kokosowa pianka oraz owoce przykryte przezroczystą galaretką. Rozsypujemy na dno pucharków.