Buraczki zasmażane do obiadu

Jolanta
Obiad
22.08.2017 6:38
Buraczki zasmażane do obiadu

Tarte buraczki zasmażane, składniki: 1kg buraków (ja mam z działki) 1 łyżka cukru ok. 1-2 łyżeczki soli do smaku ½ łyżeczki białego mielonego pieprzu do smaku (opcjonalnie) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny lub 1 łyżka octu jabłkowego, ja mam domowy zasmażka ( 1 łyżka tłuszczu : 1 łyżka mąki pszennej : 500 ml płynu) – 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 100 ml wody Dzisiaj znów nie mogłam się oprzeć i mam dla was przepis na zasmażane buraczki, które często podaję do obiadu, tym razem zrobiłam buraczki do ozorów w sosie musztardowym. Jak upiec buraki, surówka z buraka i jabłka, buraczki tarte na zimno, czy buraczki tarte do słoików. Mieszamy buraczki z zasmażką, zagotowujemy, dusimy aż buraczki zgęstnieją, ewentualnie podlewamy jeszcze wodą jak za bardzo przywierają do dna. Buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach, jak ktoś lubi drobno starte buraki, to ścieramy na drobnych oczkach tarki. Jak przygotować Buraczki zasmażane, przepis: Buraki pieczemy w piekarniku, studzimy. Robimy zasmażkę z masła i mąki, nie rumienimy, wlewamy wodę , mieszamy aby nie było grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/surowki/buraczki-zasmazane/