Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 700 g różnokolorowych pomidorów 1 mozzarella 4 kromki ciabatty listki greckiej bazylii ocet balsamiczny oliwa z oliwek EV sól pieprz Wykonanie: Ciabattę rwiemy na kawałki, wrzucamy na patelnię, skrapiamy oliwą i podgrzewamy na małym ogniu, aż się nieco przyrumieni i stanie chrupiąca. Zawsze z ogromną niecierpliwością czekam na ten moment, kiedy na targowych straganach pojawiają się pachnące słońcem różnokolorowe pomidory. W tym roku posiałam też różnokolorowe odmiany; to niesamowita radocha zrywać te pachnące latem pomidory prosto z krzaka, kroić i od razu jeść 💗. W moim małym warzywniaku co roku mam też kilka pomidorowych krzaczków, głownie koktajlowych, bo te odmiany najłatwiej jest hodować. W międzyczasie pomidory kroimy w sporą kostkę, koktajlowe na pół. I dziś właśnie mam dla Was taki pachnący latem przepis - bardzo prosty i bardzo smakowity za razem.