Pomidorowa letnia sałatka z mozzarellą

Agata
Sałatki
22.08.2017 7:41
Pomidorowa letnia sałatka z mozzarellą

Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 700 g różnokolorowych pomidorów 1 mozzarella 4 kromki ciabatty listki greckiej bazylii ocet balsamiczny oliwa z oliwek EV sól pieprz Wykonanie: Ciabattę rwiemy na kawałki, wrzucamy na patelnię, skrapiamy oliwą i podgrzewamy na małym ogniu, aż się nieco przyrumieni i stanie chrupiąca. Zawsze z ogromną niecierpliwością czekam na ten moment, kiedy na targowych straganach pojawiają się pachnące słońcem różnokolorowe pomidory. W tym roku posiałam też różnokolorowe odmiany; to niesamowita radocha zrywać te pachnące latem pomidory prosto z krzaka, kroić i od razu jeść 💗. W moim małym warzywniaku co roku mam też kilka pomidorowych krzaczków, głownie koktajlowych, bo te odmiany najłatwiej jest hodować. W międzyczasie pomidory kroimy w sporą kostkę, koktajlowe na pół. I dziś właśnie mam dla Was taki pachnący latem przepis - bardzo prosty i bardzo smakowity za razem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/08/pomidorowa-letnia-salatka-z-mozzarella.html