Chrupiące panierowane cukinie – idealna letnia przekąska

Magdalena
Przekąski
17.08.2017 19:47
Chrupiące panierowane cukinie – idealna letnia przekąska

I nic więcej nie trzeba, no może poza pysznym sosem 😉 Składniki: 1 mała cukinia 2 większe jajka słodka czerwona papryka czarny świeżo mielony pieprz sól (u mnie himalajska) bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię kroimy na grubsze a la frytki. Nasze kawałki cukinii smażymy na głębszym tłuszczu na średnim ogniu (starczy że będzie zakrywał je w połowie) z obu stron na słoto. Kawałki cukinii maczamy najpierw w jajku, potem w bułce i znów w jajku i bułce (wtedy panierka jest bardziej chrupiąca). Dla mnie smaki lata, to nie tylko soczyste pełne kolorów owoce, ale także pyszne warzywa za którymi będę tak bardzo tęsknić gdy nadejdą chłodne jesienne dni. Prosta w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli mamy w domu ostry nóż 😉 #MyVictorinox Chrupiące na zewnątrz z miękkim wnętrzem… Dziś polecam Wam wspaniałą letnią przekąskę, którą pokochała nie tylko moja rodzina ale też przyjaciele. Ich ilość zależy jednak od indywidualnych upodobań – ja dodałam większą szczyptę słodkiej czerwonej papryki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/chrupiace-panierowane-cukinie-idealna-letnia-przekaska/