Smacznego 🙂 - 330 ml śmietanki 30% (z lodówki) - 1 i 1/2 niedużej cytryny - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - szczypta soli - plastikowy pojemnik z przykrywką do mrożenia Do osobnej miseczki wyciskamy sok z 1 i 1/2 cytryny (, jeśli mamy duże cytryny starczy jedna sztuka). Śmietankowo cytrynowe lody smakują idealnie same, jak i w towarzystwie owoców, ciasta lub innych dodatków. A odkąd zaczęłam je przygotowywać osobiście w domu pokochałam je na nowo. Domowe lody śmietankowo-cytrynowe (bez maszynki, bez jajek). Dziś zapraszam Was na domowe lody śmietankowo-cytrynowe. Zobacz ten przepis w wykonaniu czytelników (w galerii “Czytelnicy pieką / gotują) Śmietanę wyjmujemy z lodówki i ubijamy ze szczyptą soli. Miksujemy składniki na najmniejszych obrotach do połączenia (lub mieszamy dokładnie łyżką).