Wegetariańskie leczo z oliwkami

kardamonovy
Obiad
17.08.2017 10:08
Wegetariańskie leczo z oliwkami

I już. Składniki: 1 cukinia 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 15 zielonych wydrylowanych oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody 3 gałązki świeżego tymianku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki ćwierć łyżeczki mielonej wędzonej papryki 1 liść laurowy sól pieprz oliwa (przepis na 4 porcje) Leczo z habanero Leczo z mięsem mielonym Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Leczo z chorizo Ja sobie pomyślałam, że leczo jest dobrą opcją na zawekowanie wakacyjnych warzyw i zabranie ich np. na wakacje lub schowanie po prostu na zimę do spiżarni. Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową Leczo z papryką i kiełbasą Mając dobre doświadczenia z Victorinoxem, z wielką przyjemnością ulokuję ich logo w poście. Wszystkie warzywa i liść laurowy wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodajemy do nich passatę, sok z cytryny, wodę, oliwki, przyprawy i liście tymianku. Podobne przepisy: Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką Pieczone leczo

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/wegetarianskie-leczo-z-oliwkami/