Polecam 🙂 Składniki: 1 opakowanie makaronu łazankowego około 500 g kiszone kapusty 2 liście laurowe Skworcu 3-4 ziela angielskie Skworcu 1 czerwona cebula (większa) 100 g boczku – u mnie w plasterkach około 1/2 kiełbasy śląskiej (można pominąć) 2 opakowania wieprzowo-drobiowych kabanosów 2 x 120 g około 14 pieczarek sól himalajska do smaku pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Kapustę obgotowujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Wszystko zależy od tego na co akurat mamy ochotę i… co znajduje się w lodówce. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojone kabanosy i pokrojony w paseczki boczek. Próbujemy. Łazanki warto zostawić jeszcze chwilę pod przykryciem (wyłączony gaz), aby smaki się przegryzły. Oczywiście nie jest, to tradycyjna wersja tego dania, a moja mała wariacja na ten temat. Podsmażamy je na oleju wraz z posiekaną cebulą. Na koniec dodajemy ugotowany makaron (przelew go zawsze zimną wodą).