ŁATWY PUDDING, CZYLI ZDROWY DESER Z KASZY JAGLANEJ W KILKA MINUT

Daria
Fit
16.08.2017 14:59
ŁATWY PUDDING, CZYLI ZDROWY DESER Z KASZY JAGLANEJ W KILKA MINUT

Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj pudding 100 g surowej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody do gotowania (250 ml) 1 łyżka tahini (lub masła orzechowego) 2 łyżki syropu klonowego (lub innego syropu albo miodu) 100 ml mleka kokosowego domowego lub z kartonu (nie z puszki) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli mus owocowy 1 banan 100 g mrożonych truskawek (mogą być inne mrożone owoce, np. maliny czy jagody) W przepisie użyłam tahini, jeśli nie macie pod ręką, możecie zastąpić masłem orzechowym lub migdałowym. Podobnie z kaszą jaglaną - jeśli dobrze jej nie przepłuczecie, jej goryczka także zepsuje efekt. Zrobienie dzisiejszego deseru zajmie Wam jedynie kilka minut, pod warunkiem że macie zapas ugotowanej kaszy jaglanej. Przygotowanie Kaszę przepłucz kilkukrotnie żeby nie była gorzka, następnie zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu aż wchłonie płyn. Jako wielka fanka kaszy jaglanej, mleka kokosowego i wszystkiego co słodkie – polecam!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2017/08/latwy-pudding-czyli-zdrowy-deser-kaszy-jaglanej-minut.html