Porcje 20 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 puszka cieciorki (240g) (lub ugotowana cieciorka) 2 małe słodkie ziemniaki (bataty) (360g) 2 ząbki czosnku 1/2 posiekanej cebuli 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki pasty sezamowej tahini koperek, majeranek, oregano, natka pietruszki - lub inne liście które macie pod ręką Dodatkowo mąka z cieciorki do obtoczenia - 4 łyżeczki Przygotowanie Bataty obierz i pokrój w kostkę. Zróbcie takie kulki w większej ilości na kilka dni, a wasze dania od razu nabiorą zupełnie innego wyrazu 😉 Możecie je np. dodać do sałatki i polać sosem czosnkowym, albo zawinąć w tortillę z dodatkiem warzyw i hummusu. Formuj kulki średniej wielkości, obtaczaj w mące z cieciorki. Wskazówki Jeśli masa na pulpety będzie za rzadka, dodaj do niej mąkę z cieciorki.