8. Wątróbkę wykładam na talerze, na wierzchu układam pozostałą częśc pokrojonego w plastry, zgrilowanego jabłka i krążki cebuli, a na brzegu talerza gałązki świeżego tymianku. Dorzucam na patelnię razem z gałązkami tymianku (kilka zostawiam do dekoracji), przykrywam i duszę ok 5 minut. Składniki: - 35 dkg wątróbki drobiowej - 3 średnie cebule - 1 jabłko - gałązki świeżego tymianku - 100 ml śliwkowego Dzikiego Sadu - sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Cebule obieram, kroję w krążki i wrzucam na rozgrzany olej. Obsmażam z każdej strony po 2 minuty (wystarczy, że wątróbka zetnie się na zewnątrz) Ozdoby: w międzyczasie zgrillowałam jabłko i krążki cebuli w grillu elektrycznym. 5. Dolewam Dziki Sad, przykrywam, zmiejszam ogień i duszę 7 minut, od czasu do czasu mieszając. 3. W tym czasie wątróbkę płuczę pod bierzącą wodą i oczyszczam ze wszytskich błon i plewek. 4. Rozsuwam cebulę i jabłka, następnie dodaję wątróbkę na patelnię. To moment na to, żeby doprawić danie pieprzem i solą do smaku. 7.