Karczek pod pierzynką 4 plastry karkówki 250 g pieczarek marchewka 2 cebule ¼ papryki czerwonej żółty ser 4 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu czosnek niedźwiedzi suszony lub świeża posiekana natka 2 ząbki czosnku papryka słodka i ostra sól pieprz olej ok 2-3 łyżki Plastry karkówki lekko rozbić. Karczek pod pierzynką to propozycja nie tylko na chłodne, jesienne dni, ale także na kapryśną, lipcową pogodę i takie mokre dni jak te ostatnie. Odstawić na min 1h, a najlepiej na kilka godzin w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać marchewkę, paprykę i jedną cebulę. Pieczarki przełożyć na warzywa na karczku. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w piórka, a paprykę w cienkie paski. Na patelni ponownie rozgrzać drugą łyżkę oleju. Zamarynować mięso w soli, pieprzu, czosnku przeciśniętym przez praskę i papryce słodkiej i ostrej. Pieczarki pokroić na plasterki, posypać solą i pieprzem i podsmażyć.